e premte, 20 korrik 2012

Ka rreth 100 poezi, në gjyq akuzohet për imoralitet dhe satanizëm,poeti detyrohet ti cenzurojë disa poezi. Në vepër menjëherë bie në sy kundërthënia ndërmjet së bukurës që ka simbol lulet dhe së keqes që ka simbol satanin. Në planin e moralit,vepra është revoltë kundër borgjezisë,ku në poezi janë të pranishëm refuzimi dhe kundërshtimi të drejtuar nga ligjet në fuqi, ku edhe qëndron themeli i shoqërisë. Botën e sheh me pesimizëm,me zymtësi,i këndon satanit,dashurive të ndaluara me "gratë e mallkuara" jetën e sheh si bashkim të hyjnores dhe satanikës,madhërishmes dhe banales. Përmban poezi të shkruara për qytetin,ku i përshkruan rrugët e errëta të qytetit së pari në papastërtinë e tij, baltën, pervezitetin që paraqet bukurinë e së shëmtuarës dhe për gjendjen e mjerueshme të të varfërve,që skamja i ka hedhur rrugëve.

2 komente:

 1. motrat ngoje ti qifsha mos vjedh ropt ti qifsha ngoje qe me ba me dite kush je pa ti qi ropt ska me lan

  http://rapitful.blogspot.com/2012/06/lulet-e-se-keqes-analiza-letrare-apo.html

  PërgjigjuFshije
  Përgjigjet
  1. Ju seriozisht jeni budallenj me licence! me ct drejte e shan tjetrin nga familja?

   Fshije